Gravid

Magen vokser i takt med babyen som bor der. Kanskje er det ditt første barn? Kanskje er det ditt andre eller tredje barn? Kanskje vet du om det er jente eller gutt som bor i magen? Kanskje er det tvillinger? Uansett er det en spennende tid og du gleder til å møte babyen når hun eller han kommer ut. Du vil også gjerne få dokumentert magen så du får et minne om tiden da du kunne kjenne små spark og bevegelser innenfra.

Gravidfotografering kan gjøres på mange forskjellige måter. Vil du ha stilfulle og klassiske bilder? Bilder med rekvisitter eller et spesielt fargetema? Vil du ha bilder fra studio eller utendørsbilder?  Ønsker du å gjøre bildene påkledd, i undertøy eller naken? Kanskje ønsker du en kombinasjon? Alt er mulig. Det aller viktigste er at du tenker over hva nettopp  DU liker og hva du er komfortabel med. Noen kommer til fotografering med veldig klare meninger om hva de ønsker, mens andre er litt mer usikre og legger alt i mine hender. Begge deler er like greit. Det er også helt å greit å bruke google/pintrest/instagram før fotograferingen for søk etter inspirasjon. Det kan være inspirasjon til bekledning, lokasjon, farger, rekvisittbruk osv. Jeg vil likevel aldri kunne gjøre et bilde HELT likt som det bilde du har blitt inspirert av. Men, det er fint å kunne bruke som nettopp det, det er. Inspirasjon. Dersom det er noe helt spesielt du ønsker, snakk med meg på forhånd så vi sammen best mulig kan få til det du måtte ønske. NB! Når man søker etter inspirasjon kan du se mye rart. Jeg vil si nei til bilder jeg ikke kan stå inne for. Bilder som er støtende, perverse o.l.

Jeg anbefaler at gravidfotografering gjøres når du er mellom 7-8 måneder gravid. Alle gravide kvinner er også forskjellige. Noen får store og runde mager raskt, andre har små mager under hele svangerskapet, hos noen sitter magen høyt, hos andre lavt. Ingen ting er feil og det finnes ingen fasit. Du og din gravidmage er akkurat sånn som den skal være. Alt dette er noe du selv kan ta hensyn til i forhold når du ønsker å bli tatt bilde av. Venter du tvillinger kan det være en ide å fotografere litt tidligere enn om det bare er en baby i magen.

Jeg får innimellom henvendelser fra de som ikke hadde tenkt seg gravidfotografering i det hele tatt, men som plutselig fant ut at dette er noe de ønsket likevel og terminen er ikke langt unna.  Har du også nettopp ombestemt deg? Ta kontakt med meg og jeg vil gjøre mitt beste for å finne en tid til deg uansett.

Du kan selvfølgelig ha med deg partner eller kjæledyr på fotograferingen, men det er kjekt om jeg får vite om det på forhånd så jeg kan forberede meg på hvordan jeg skal legge opp fotograferingen. Dersom du har med deg kjæledyr, fortrinnsvis hund eller katt, MÅ jeg vite dette ved bestilling av fotografering. Dette i forhold til hva jeg kan ta inn av fotograferinger etter deg/dere. Ønsker du gravidbilder med f.eks hest, er dette noe vi må gjøre utenfor studio. Jeg gjør mer en gjerne dette også. Har du barn fra før som du ønsker skal være med på bildene? Ikke noe problem. Se priser nederst på siden.

Det er ikke alltid partneren har lyst til å være med på bildene. De synes i mange tilfeller at det er et ork og de føler seg ukomfortable foran kamera. Likevel, er dette noe du ønsker? Prøv å få partner med. Partner behøver selvfølgelig ikke være med på alle bildene, men det blir virkelig verdt det i ettertid. Det samme gjelder søsken av babyen. Skal søsken være med er det veldig lurt å ha et åpent sinn.  Uansett hvor mye du har forberedt dem på hva som skal skje så kan det skje at de plutselig ikke har noen interesse av å være med på bildene likevel når de kommer i studio. Ikke la deg stresse av det. Jeg har mange triks liggende klart i ermet og som regel går det helt fint tilslutt. Det viktigste er ikke kvantiteten, men kvaliteten i de bildene man får tatt. Jeg vil likevel aldri presse et barn (eller en partner) til å gjøre noe de ikke har lyst til. Så, er det overhodet ingen sjangs etter at alle triks er forsøkt, så får barnet slippe. Det samme gjelder dyr. Noen hunder blir veldig stresset i studio og tunga kommer fort ut og ørene ligger flatt bakover.  Ser jeg at hunden ikke er tilfreds med situasjonen, avbryter jeg. I disse tilfelle kan det ofte være en ide å gjøre bildene ute istedet. Lurer du på noe mer angående dyr og gravidfotografering. Ta kontakt med meg, så svarer jeg på alt du måtte lure på.

Nedenfor finner du en del tips og råd som er lurt å lese gjennom før fotograferingen.

Naken/Undertøy
Unngå klær som lager merker/streker på kroppen. Dette gjelder spesielt om du har mye vann i kroppen. Kom gjerne til fotograferingen i joggedress eller andre behagelige klær som sitter løst.
Taes bildene naken skal bildene være så smakfulle at du ikke vil ha problemer med å vise de til andre. Selv svigermor. Det må du selvfølgelig ikke gjøre om du ikke vil, men poenget er at man skal kunne gjøre det uten å tenke: «Hva i alle dager tenkte jeg på når jeg lot meg fotografere sånn?!?» Jeg vil alltid posere deg slik at underlivet/skrittet og brystvorter ikke synes om du er naken .

En annen mulighet er naken, men med tildekking. Da bruker jeg gjerne ulike stoffer for å skjule bryster, underliv og rumpe. Jeg har flere forskjellige stoffer i studio som kan benyttes til dette. Både tyll, blonder o.l.

Når det gjelder bilder i undertøy, velg et undertøysett som du synes er pent og med samme farge på BH og truse. Du trenger ikke komme i det, så om det ikke er det mest behagelige å ha på seg, så er det kun for en liten stund under fotograferingen. Du vil angre om du velger den veldig behagelige BH`en og trusen som ikke matcher og som kanskje er rimelig utvasket. Unngå også amme-bh. Du trenger absolutt ikke velge blonder om du ikke liker det. Velg heller da et pent enklere sett. Alle har vi forskjellig smak og det som er rett for deg er ikke nødvendigvis rett for andre. Her kan du også tenke farge om du vet kjønnet på babyen og ønsker å gjøre noe ut av det. Jeg anbefaler  gjerne en truse eller hiptser fremfor g-streng for best resultat.  En fin morgenkåpe, kimono eller en pen nattkjole er også fint å ta med.

Påkledd
Dersom du kun ønsker bilder påkledd er det viktig å tenke på at du velger klær som fremhever magen. Unngå klær med store mønster/trykk/logoer o.l. Unngå også store formløse klær. Dette skjuler bare magen. Det er også fint å tenke litt på fargevalget. Det er fint at plaggene matcher hverandre. De behøver ikke være helt i samme farge, men det er fint med nogenlunde samme toner. Unngå for store kontraster. Dette tar også fokuset vekk fra magen. Selv om du er påkledd kan det likevel være fint å vise litt hud. Ta for eksempel med en fin cardigan eller lang skjorte som du kan ha igjen over brystene og la magen være bar. Har du med flere på bildene er det finest at dere alle matcher i klesveien. Du må gjerne ha med flere antrekk og bytte underveis. Jeg har noe noe klær til utlån som for eksempel en gjennomsiktig sort blondekjole. Den blir lekker med enkelt sort undertøy under. Ikke være redd for å bruke øredobber, smykker, hårpynt o.l.

Rekvisitter
Bilder med noen enkle rekvisitter kan sette et ekstra personlig preg på bildene. Mange tar med ultralydbilde og bamse(er) som babyen skal få. Det kan også være smykke, babyklær, sko, babyteppe, tavle med navn (om det er bestemt) eller andre ting dere måtte ønske å ha med på bildene. Jeg har bamser og noen bokstaver til utlån, men det blir mest personlig om rekvisittene er deres egne. Har du også tenkt å komme på nyfødtfotografering eller babyfotografering er det ekstra fint å bruke noen av de samme tingene igjen da. Tenk om bamsen som fikk være med på disse fotograferingene ender opp med å bli favoritten. Da er det fint å ha noen bilder for å minnes den om den mot all formodning ikke skulle bli like gammel som barnet ditt. 

Ekte blomster er også nydelige rekvisitter til fotografering. Si i fra om dette er noe du kunne tenke deg og jeg vil ordne klart med blomster. Vi snakker da om farger, type blomster osv.
NB! Det er et pristillegg for fotografering med blomster. Pristillegg fra 350 kr.


Alle ønsker gjerne å ta seg godt ut på bildene, så her er noen andre tips du kan vurdere før fotograferingen:

  • Pass på drikk nok vann. Da får vi gjerne en fin glød i huden. Bruk også gjerne litt ekstra med fuktigshetskrem for å unngå tørr hud. Har du fått en kvise? Fortvil ikke.
  •  selv om kviser ofte dukker opp når det minst passer. Den kan enkelt fjernes i ettertid.
  • Skal du ta bilder naken eller lettkledd og ønsker en solbrun glød? Unngå soling/solarium hvor du får skiller. Dette er ikke pent på bildene og en stor jobb å rette på i ettertid.
  • Hendene er ofte en viktig  «rekvisitt» på gravidbilder. Unngå å potte om en plante, eller bak med konditorfarge rett før du kommer.  Ta gjerne en runde med neglfilen, lakk neglene om du vil det og bruk håndkrem. Tenk det samme med føttene om du ønsker de avkledde bildene. Bare ben er alltid finere enn å ha på sokker.
  • Slå to fluer i en smekk og dra til frisøren før fotograferingen om du ønsker å gjøre noe ekstra ut av det. Noen vil ha pent oppsatt hår, mens andre vil ha det løst.
  • Bruker du sminke til vanlig? Dra på litt ekstra selv om du føler deg oversminket når du ser deg selv i speilet. Du ser gjerne litt mindre sminket ut på bilder enn det du faktisk er. Bruk matte produkter for å unngå for mye blanke punkter i bildene.
  • Slapp av og prøv å sov så du er uthvilt til fotograferingen. Føler du deg sliten og uopplagt kan dette gjenspeiles i bildene.

Husk at det er helt opp til deg hvordan du skal komme på fotografering. Du kan selvfølgelig overse tipsene ovenfor om du ønsker det. Jeg stiller ingen krav. Det viktigste er at du kjenner deg selv igjen på bildene og er komfortabel.  Du kommer langt med en godt, varmt og ekte smil. Det er også min oppgave å få deg til å slappe av og kose deg under fotograferingen.

Jeg vil alltid gjøre mitt beste for at du får bildene du drømmer om og kan se tilbake på og mimre med resten av livet.

Priser

Ordinær gravidfotografering – 1600 kr
Opp til 1 t fotografering. Valgfritt om fotograferingen skal skje i studio eller ute.
Inkluderer visnings/bestillingstime
Bildeprodukter kommer utenom. Se prisliste her: PRISLISTE 
Tillegg for søsken – 500 kr. (Jeg setter da også av lengre tid)
Tillegg for fotografering på ettermiddag eller kveld er 500 kr. (Etter 16.00)

Baby på vei – 850 kr
10 min fotografering og 1 bilde i 14×18 cm er inkludert i prisen
Tilleggsbilder kan kjøpes utenom.
Passer for deg som ikke trenger så mange bilder å velge mellom. (2-5 stk)
NB! Kun dagtid og kun studio.

Babyen min og meg – 3600 kr
Inkluderer 10 min gravidfotografering, nyfødtfødtfotografering og 2 bilder i 14×18 cm inkludert i prisen. Øvrige bildeprodukter kommer utenom.
Pakken betales ved gravidfotograferingen. Tillegg for søsken er 500 kr pr fotografering.

Timebestilling gjøres på fotograf@elisabethfoto.no eller 47 26 39 50

Dersom det på forhånd har dukket opp noe som gjør at timen ikke passer likevel, ta kontakt for endring av tid så raskt som mulig. For timer som ikke er endret før kl. 08.30 samme dag vil det tilkomme et gebyr på 750 kr. (Gjelder ikke akutt sykdom) Jeg ber om at det møtes til den oppsatte tiden. Kommer man for tidlig er det sannsynlig at jeg er opptatt med en annen timeavtale og døren er stengt.

Minner for livet

 

Profesjonell portrett- og bryllupsfotograf