Gravid

Magen vokser i takt med babyen som bor der. Kanskje er det ditt første barn. Kanskje er det ditt andre eller tredje barn. Kanskje vet du om det er jente eller gutt som er din lille mageboer. Kanskje er det tvillinger. Uansett er det en spennende tid og du gleder til å møte babyen når hun eller han kommer ut. Du vil også gjerne få dokumentert magen. Et minne om tiden da kunne kjenne små spark innenfra, bevegelser, en hikk der og en hikk der. 

Gravidfotografering kan gjøres på mange forskjellige måter. Vil du ha stilfulle og klassiske bilder? Bilder med rekvisitter eller et spesielt fargetema? Vil du ha bilder fra studio eller utendørsbilder?  Ønsker du å gjøre bildene påkledd, i undertøy, naken eller avkledd men likevel tildekket? Kanskje ønsker du en kombinasjon. Alt er mulig. Det aller viktigste er at du tenker over hva DU liker og hva du er komfortabel med. Noen kommer til fotografering med veldig klare meninger om hva de ønsker, mens andre er litt mer usikre og legger alt i fotografens hender. Begge deler er like greit. Bruk gjerne google/pintrest/instagram før fotograferingen og søk etter inspirasjon. På bildene du liker, se etter hva slags type bekledning som er brukt, lokasjonen, farger, rekvisittbruk osv. Jeg vil aldri kunne gjøre et bilde HELT likt som er bilde du har blitt inspirert av, men det er fint å kunne bruke som nettopp det, det er. Inspirasjon. Dersom det er noe helt spesielt du ønsker, snakk med meg på forhånd så vi sammen best mulig kan få til det du måtte ønske. (NB! Når man søker etter inspirasjon kan se mye rart. Jeg vil si nei til bilder jeg ikke kan stå for. Støtende, perverse o.l)

Alle babyer kan kommer før termin, så dersom du vet at du ønsker gravidfotografering bør du komme til fotografering når du er mellom 7-8 måneder gravid. Alle gravide kvinner er forskjellige. Noen får store og runde mager raskt, andre har små mager under hele svangerskapet, hos noen sitter magen høyt, hos andre lavt. Ingen ting er feil og det finnes ingen fasit. Du og din gravidmage er akkurat sånn som den skal være. Alt dette er noe du selv kan ta hensyn til i forhold når du ønsker å bli tatt bilde av. Venter du tvillinger kan det være en ide å fotografere når du er 6-7 måneder gravid. Dersom du ikke hadde tenkt deg gravidfotografering, men plutselig fant ut at dette var noe du ønsker likevel like før termin, fortvil ikke. Jeg vil gjøre mitt beste for å finne en tid til deg i kalenderen.

Du kan selvfølgelig ha med deg partner, søsken eller kjæledyr på fotograferingen, men det er kjekt om jeg får vite om det på forhånd så jeg kan forberede meg på hvordan jeg skal legge opp fotograferingen. Dersom du har med deg kjæledyr, fortrinnsvis hund eller katt MÅ jeg vite dette ved bestilling av fotografering. Dette i forhold til hva jeg kan ta inn av fotograferinger etter deg/dere. Ønsker du gravidbilder med f.eks hest, er dette noe vi må gjøre utenfor studio. Jeg gjør mer en gjerne dette også.

Det er ikke alltid partneren har verdens største behov for å være med på bildene. De synes i mange tilfeller at det er et ork og de føler seg ukomfortable foran kamera. Likevel, er dette noe du ønsker, prøv å få partner med. De behøver selvfølgelig ikke være med på alle bildene, men med de rette argumentene kan vi få til noen. Det blir virkelig verdt det i ettertid. Det samme gjelder søsken av babyen. Uansett hvor mye du har forberedt dem på hva som skal skje så har de plutselig ingen interesse av å være med på bildene likevel når de kommer i studio. Ikke la deg stresse av det. Jeg har mange triks liggende klart i ermet og som regel går det helt fint tilslutt. Det viktigste er ikke kvantiteten, men kvaliteten i de bildene man får tatt. Jeg vil likevel aldri presse et barn til å gjøre noe de ikke har lyst til. Så, er det overhodet ingen sjangs etter at alle triks er forsøkt, så får barnet slippe. Det samme gjelder dyr. Noen hunder blir veldig stresset i studio og tunga kommer fort ut. Ser jeg at hunden over hodet ikke er tilfreds med situasjonen, avbryter jeg. I disse tilfelle kan det ofte være en ide å gjøre bildene ute istedet. Lurer du på noe mer angående dyr og gravidfotografering. Ta kontakt med meg, så svarer jeg på alt du måtte lure på.

Nedenfor finner du en del tips og råd som er lurt å lese gjennom før fotograferingen.

Naken/Undertøy
Unngå klær som lager merker på kroppen. Gravide kan ha mye vann i kroppen og merker sitter gjerne lenge. Kom gjerne til fotograferingen i klær som sitter løst.
Tar man bildene naken skal bildene være så smakfulle at du ikke vil ha problemer med å vise de til andre. Det må du selvfølgelig ikke gjøre om du ikke vil, men poenget er at man skal kunne gjøre det uten å tenke: Hva i alle dager tenkte jeg på når jeg lot meg fotografere sånn?!?
Skrittet vil aldri synes selv om man er naken. Likevel kan det hende at det stikker ut litt hår, så det kan være en ide å trimme håret noe om man ønsker avkledde bilder.

En annen mulighet er avkledd med tildekking. Da bruker man f.eks ulike stoffer for å skjule bryster, underliv og rumpe. Jeg har flere forskjellige stoffer i studio som kan benyttes til dette. 

Når det gjelder bilder i undertøy, velg et undertøysett som er pent! Du trenger ikke komme i det, så om det ikke er det mest behagelige å ha på seg, så er det kun for en liten stund under fotograferingen. Du vil angre om du velger den utvaskede, men utrolige behagelige, litt «løse» BH`en og trusen som ikke matcher men som også bare er super behagelig. Unngå også amme-bh. Blonder eller rysjer gjør seg  gjerne ekstra fint på bildene. Liker du ikke dette velg et pent enklere sett. Her kan du også tenke farge om du vet kjønnet på babyen og ønsker å gjøre noe ut av det. Velg også gjerne en truse eller hiptser for best resultat. G-streng kan gjøre at rumpa får for mye oppmerksomhet i bildene.  En fin morgenkåpe, kimono eller en pen nattkjole eller natttøy er også fint å ta med.

Påkledd

Dersom du kun ønsker bilder påkledd er det viktig å tenke på at du velger klær som fremhever magen. Unngå lag på lag, klær med store mønster/trykk/logoer o.l. Dette skjuler bare magen. Det er også fint å tenke litt på fargevalget. Det er fint at plaggene matcher hverandre. De behøver ikke være helt i samme farge, men hold deg gjerne til samme fargetoner og unngå store kontraster. Dette tar også fokuset vekk fra magen. Selv om man er påkledd kan det likevel være fint å vise litt hud. Ta for eksempel med en fin cardigan eller lang skjort som man kan ha igjen over brystene og la magen være bar. Har du med flere på bildene er det finest at dere også matcher i klesveien.
Du må gjerne ha med flere antrekk og bytte underveis. Ta gjerne også med deg noen sjal, eller annet tilbehør som smykker, øredobber/armbånd, hårpynt o.l.

Rekvisitter
 Ta gjerne med ultralydbilde, bamse(er), smykke, babyklær, sko, babyteppe, klosser, vimpler, skilt med navnet om det er bestemt, eller andre ting dere måtte ønske å ha med på bildene. Jeg har bamser og noen skilt til utlån, men det blir mest personlig om rekvisittene er deres egne. Har du også tenkt på nyfødtfotografering er det ekstra fint å bruke noen av de samme tingene igjen da. 

Ekte blomster er også nydelige rekvisitter til fotografering. Si i fra om dette er noe du kunne tenke deg og jeg vil ordne klart med blomster. Vi snakker da om farger, type blomster osv.
NB! Det er et pristillegg for fotografering med blomster. Pristillegg fra 200 kr.


Alle ønsker gjerne å ta seg godt ut på bildene, så her er noen andre tips før fotograferingen:

  • Drikk godt med vann i dagene før fotograferingen. Ved å drikke litt ekstra vann får man gjerne en fin glød i huden. 
  • Skal du ta bilder naken, unngå soling om du ikke da også har solet deg naken. Dette for å unngå solskille som blir mindre flatterende på bildene. 
  • Smør deg gjerne inn litt ekstra med fuktigshetskrem for å unngå tørre partier i dagene før fotograferingen.
  • Hendene er ofte mye med på gravidbilder, så stell gjerne litt ekstra med neglene også. Samme med føttene om du ønsker de avkledde bildene. 
  • Gjør litt ekstra ut av håret om du ønsker å gå litt vekk fra hverdagslooken. Sett det opp, føn det, krøll det eller ligende. Noen slår også to fluer i en smekk og drar til frisøren før fotograferingen.
  • Bruker du sminke til vanlig er det også her fint om du drar på litt ekstra. Blitzen tar en del og man ser gjerne litt mindre sminket ut en man er på bilder. Bruk matte produkter for å unngå for mye blanke punkter i bildene. Da ser man gjerne litt svett ut.

Husk at jeg stiller ingen krav til hvordan du skal komme på fotografering, alt ovenfor er bare tips du kan velge å bruke for å heve kvaliteten på bildene eller overse om du ønsker det. Det viktigste er at du får bilder du er komfortabel med. Det er viktig å huske på er at selvtilliten starter innenfra og du kommer langt med en godt smil. Det er også min oppgave å få deg til å slappe av og kose deg under fotograferingen.

Jeg vil alltid gjøre mitt beste for at du får bildene du drømmer om og kan se tilbake på og mimre med resten av livet.

Priser

Ordinær gravidfotografering – 1000 kr (1500 kr ute)
Opp til 1 t fotografering. Inkluderer visnings/bestillingstime
Bildeprodukter kommer utenom

Baby på vei – 500 kr
10 min fotografering og 1 bilde i 14×18 cm er inkludert i prisen
Tilleggsbilder kan kjøpes utenom.

Babyen min og meg – 2500 kr
Inkluderer gravidfotografering, nyfødtfødtfotografering og 2 bilder i 14×18 cm inkludert i prisen

Timebestilling gjøres på fotograf@elisabethfoto.no eller 47 26 39 50