Kan du drømme det, kan du gjøre det!Det er nettopp på grunn av hva bilder betyr for meg som førte meg på veien til å bli fotograf.

Jeg er 40 år og utdannet fagfotograf med svennebrev. 18. juni 2010 fikk jeg telefonen om at jeg hadde bestått svenneprøven og det med karakteren «Bestått meget godt» Gledestårene rant og en drøm gikk i oppfyllelse. Jeg og min kjæreste bodde 6,5 år i Bodø og jeg hadde min læretid hos fotograf Arvid Larsen. Jeg kan takke han for mye av min kunnskap. Jeg er også utdannet journalist, men det er en helt annen sak.

I september 2013 åpnet jeg mitt eget studio i Sandefjord og enda en drøm gikk i oppfyllelse.

Jeg omtaler meg selv som en klassisk fotograf. Ekte, naturlig og kjærlig er stikkordene jeg jobber etter. Jeg liker de gode, dype portrettene. Jeg er også veldig opptatt av relasjon og at bildene skal holde gjennom årenes gang.

Jeg fotograferer alt innenfor portrettsjangeren, bedriftsfotografering og bryllup. Mennesker og dyr, store og små anledninger. I mitt studio eller ute. Bryllup fotograferer jeg både i og utenfor Norge. Liker dere bildene mine kommer jeg dit dere gifter dere. Det samme gjelder andre fotograferinger. Vil dere ha bilder fra hytta, favoritt-turstedet, en fjelltopp, i soloppgangen, solnedgangen eller lignende? Jeg er flyttbar og ikke redd for å ta bena fatt eller stå opp til helt unormale tider for å få de beste bildene. Selv om jeg definitivt er et b-menneske så trumfer nydelig lys alt!

Jeg er stolt medlem av Norges Fotografforbund hvor jeg i flere år var en del av arrangementskomiteen. Nå er jeg en del konkurransekomiteen til forbundet. Jeg er også oldermann i Vestfold Fotograflaug som er en underorganisasjon i NFF. Jeg prøver aktivt å delta i konkurranser, på fotografsamlinger, kurs og workshop. I dette yrket blir man aldri utlært! Jeg ble kåret til «Årets fotograf 2020» i Vestfold, Telemark og gamle Buskerud. Hvert år arrangeres det en laugskonkurranse og fotografen med høyest sammenlagte poengsum vinner denne gjeve tittelen.

Ønsker du å bli enda bedre kjent med meg? Da kan du fortsette å lese, hvis ikke stopper du her, for jeg vet at teksten er lang.

Jeg er en såkalt håpløs romantiker. Jeg har sett Titanic over 25 ganger. Da sluttet jeg å telle. Jeg elsker Disney filmer og har nok egentlig alltid hatt litt lyst til å være en Disney prinsesse. En av favorittene mine er Tornerose. Når jeg fikk leie film når jeg var yngre valgte jeg ofte den. Selv om jeg var kjempe redd for Malefika. En annen favoritt er Løvenes Konge. Men, jeg klarer ikke å se den. Jeg begynner nesten å gråte bare jeg tenker på når Mufasa dør. Det fører meg til at jeg er meget lettrørt og blir veldig raskt engasjert. Hvis ikke det gjelder tall da. Da går all luft ut av meg og jeg slutter å virke. Jeg synes selv jeg har et litt for høyt konkurranseinnstinkt, men det betyr også at jeg gir alt.

Dyr har en stor plass i livet mitt og mesteparten av fritiden min går til hunden min Leo. Han er en langhåret schæfer. Verdens vakreste selvfølgelig. Jeg har også to nydelige katter som heter Molly og O’Malley. De er søsken fra samme kull og flyttet inn til oss sommeren 2020. Som kattunger flest har de vært både høyt og lavt, funnet på mye ugang, men så gir de også så mye glede. Jeg ble aldri ferdig med «hest er best» fasen, så selv om jeg ikke har mulighet til å ha hest selv rir jeg så ofte jeg kan og jobber også som ekstrahjelp i stallen ved behov. Timene på hesteryggen er hellige. Drømmer stadig om en lottogevinst så jeg kunne kjøpt meg en hest eller to.
Det var en periode jeg hadde lyst til å bli dyrlege. Men, siden jeg er litt (les veldig) dårlig på å takle gørr er det nok best å holde seg unna. I tillegg så ville jeg blitt knust hver gang jeg hadde måte avlive et dyr. Jeg vet det må gjøres, det er bare ikke akkurat jeg som skal gjøre det.

Jeg er avhengig av musikk og musikkstilen min er veldig variert. Fenger det meg, liker jeg det. Du vil finne alt fra Øystein Sunde og Bjelleklang til Andrea Bocelli, klassisk musikk og popmusikk på spillelistene mine. Du vil derimot mest sannsynlig aldri høre meg synge. Det har jeg skikkelig sperre for. Man skal jo aldri si aldri, derfor sier jeg mest sannsynlig. Min absolutte favorittmelodi er Theme from Love Story. Jeg kan gjenkjenne tonene fra den i alle slags varianter på lang avstand.

Her får du også noen helt unyttige punkter med informasjon om meg:

 • Det jeg er aller mest redd for i hele verden er oppkast og rotter. Jeg takler det ikke!
 • Jeg har dilla på lilla. Derfor malte jeg studiohuset lilla. Jeg holdt en gang på å kjøpe en bil bare fordi den matchet huset. Men jeg fikk ikke plass til hunden i den. Jeg er også veldig glad i grønn, rosa og gult. Du vil derimot aldri se meg i noe rødt.
 • Jeg hater berg og dalbaner. Likevel har både pappa og kjæresten min klart å få meg opp i den samme berg og dalbanen. Jeg kommer aldri til å tilgi dem.
 • Favorittsjokoladen min er M. (Mmmmmmm)
 • Jeg er veldig svak for gjærbakst, spesielt kanelboller og rundstykker. Ulempen er at jeg også er så kresen på det at det er ingen som tørr å lage det til meg. Så bakingen, den må jeg stå for selv.
 • Jeg var (er?) ihuga Backstreet Boys fans og kan fortsatt alle sangene utenatt.
 • Noe av det kjedeligste jeg vet om er å kjøpe støvsugeposer.
 • Jeg synes det gøy å hoppe i sølepytter, men foretrekker alltid snø fremfor regn.
 • Jeg har en enormt sceneskrekk men skulle likevel ønske at det fantes en versjon av «Skal vi danse» for oss som ikke er kjendiser også. Da hadde jeg meldt meg på.
 • Jeg har veldig lyst til å lære meg å spille saksofon. Kanskje det blir noe av en dag.
 • Jeg elsker å skremme mammaen min. Selv i voksen alder. Det er forholdsvis uskyldig skremming, men jeg går ganske grundig til verks. Som for eksempel å ta med en lekeslange når vi var på ferie, legge den ved senga hennes når hun sov og så ligge klar med videokamera. Det var verdt det, men jeg måtte vente i 1 t, 48 min og 9 sek på at hun skulle våkne. NB! Hun ler selv av det altså.

  Har du orket å lese hit? All ære til deg. Jeg håper du vil like siden min og er det noe du lurer på? Ikke nøl med å ta kontakt. Jeg ser frem til å høre fra deg.

  Det er et stort priviligium å få jobbe med det jeg liker aller, aller best. Å bevare minner i bilder. Den følelsen som kommer når kundene får se bildene sine, og de viser at dette er noe de setter like stor pris på som meg, ja den følelsen gjør meg ordentlig glad langt inn i sjelen min.

  Så fra mitt hjerte til ditt, hjertelig velkommen til meg! 
Foto: Selvportretter, Ole Christian Bolt, Mette Bjerkaas, Torstein Gamst

Minner for livet

 

Profesjonell portrett- og bryllupsfotograf