Nyttig informasjon

Bildestil
Jeg anbefaler alle som er på jakt etter bryllupsfotograf og sjekke ut litt forskjellige fotografer så dere kan finne en fotograf som har bilder og en fotograferingsstil som matcher det dere er ute etter. Har vi totalt forskjellig stil er jeg nok ikke den rette fotografen for dere. Det er enormt viktig at dere i utgangspunktet liker den bildestilen jeg har. Jeg er veldig glad i de nære og romantiske portrettene, men det er også veldig gøy å mikse det røffe og tøffe med romantikken. Detaljer også noe jeg vektlegger. Dette betyr likevel ikke at jeg er fremmed for deres ønsker og innspill. Det betyr alt for meg at dere skal bli fornøyd. Er det noe spesielt dere kunne tenke dere? Ta kontakt for en hyggelig prat. Kommunikasjon mellom oss er enormt viktig og jo mer jeg får vite om dere og bryllupet deres på forhånd jo lettere blir det for meg å forberede meg før fotograferingen. 

Antall bilder
«Hvor mange bilder leveres det?» Det er kanskje det mest stilte spørsmålet jeg får. Det har jeg derimot ingen fasit på. Gjennomsnittet på en heldagsfotografering er på alt fra 300 – 500 bilder.  Det er mange ting som spiller inn på antallet. Hvilken løsning av bryllupsfotografering har dere valgt, har dere et stort eller lite bryllup, skjer det noe ekstra i vielsen, skal dere ha brudepiker/brudesven, er det mye detaljer, mange talere  osv og osv. Antallet bilder vil derfor variere fra bryllup til bryllup og jeg lover aldri noe eksakt antall. Velger dere en løsning der jeg kun tar portrettene vil det naturlig nok være færre bilder enn om man velger løsninger der jeg er med dere større deler av dagen. Det jeg kan love dere at jeg alltid vil gjøre mitt beste for å gi dere et godt og variert utvalg bilder. Kvalitet over kvantitet!

Sted for bryllup og vielse
Selv om jeg har studio i Sandefjord så fotograferer jeg bryllup i hele Norge. Det er bare ekstra gøy å fotografere andre steder enn min ‘base’. Eventuelt reisetillegg blir alltid avtalt på forhånd.

Skal du gifte deg i utlandet er selvfølgelig ikke det en hindring. Ofte kan det være en trygghet for dere som brudepar å ha med fotograf dere lett kan kommunisere med både før, under og etter bryllupsdagen. Dersom dere skal gifte dere i utlandet, ta kontakt for pristilbud. Jeg har blant annet fotografert i Hellas og Spania tidligere.

Været
Jeg kan desverre aldri garantere strålende sol, (det vil jeg helst ikke ha heller) men dere skal ikke trenge å bekymre dere for været. Jeg sørger alltid for å ha back-up løsninger dersom været ikke tillater den opprinnelige planen. Regn er uansett sjelden en hindring så lenge man er innstillt på det. Bildene kan likevel bli veldig romantiske og flotte. Det handler om å være kreativ og finne gode løsninger. Er det helt krise kan man i noen tilfelle bruke kirken, selskapslokalet eller andre steder under tak. Flotte bilder skal dere få uansett!

Plassering under fotografering av festen.
I de tilfellene jeg er med under festen ønsker jeg å sitte ved et eget bord i et hjørne eller i et rom/gang ved siden av dere. Jeg har en del utstyr med meg og er mye på bena for å fotografere alle øyeblikkene som oppstår. Ved å ikke sitte ved bordet sammen med resten av selskapet forstyrrer jeg da minst mulig. 

Bestilling av bryllupsfotografering
Vær tidlig ute med å bestille bryllupsfotograf for å være sikker på at den fotografen du ønsker er ledig på deres dato. De aller fleste booker meg allerede 1 – 1,5  år i forveien. Alle hevendelser er selvfølgelig helt uforpliktende. Enten det er via mail eller på telefon. Dersom dere skulle ønske å møte meg før dere bestemmer dere er det selvfølgelig bare hyggelig. Dere er hjertelig velkommen til meg i studio eller vi kan snakke sammen i et videomøte. Jeg har to krav før bestilling av bryllupsfotografering. Dere må like bildene mine og dere må like meg. Gjør dere det, da er vi godt på vei. 

Prisen
Gode bryllupsbilder hjelper deg å minnes den fantastiske bryllupsdagen deres livet ut. På en slik viktig dag skal dere være sikre på at bildene dere får i ettertid er slik dere ønsker og har drømt om. En bryllupsfotografering er ingen småjobb uansett hvilken av løsningene dere velger. Prisen avhenger derfor av hva slags fotografering dere har valgt. Prisene mine finner dere her. Alle vil selvfølgelig ha forskjellige budsjett og prioritere forskjellig. Kanskje har dere ikke muligheten til å ha meg med hele dagen, men ønsker likevel at jeg skal ta de offisielle bildene. Da er det helt greit!  Jeg selger gavekort, så det er også mulig å ønske seg dette hos meg. Det kan brukes som en del av betalingen for bryllupsfotograferingen eller på bildeprodukter i ettertid.  

Betaling
Når dere har bestemt dere for at dere ønsker å bruke meg som deres fotograf og jeg er ledig på det aktuelle tidspunktet betaler dere inn en bestillingsum på 5000 kr. Denne sikrer at dagen er satt av til dere. Dette er en del av totalsummen og refunderes ikke ved en eventuell avbestilling eller flytting av bryllupet til en dato jeg ikke er ledig. Bestillingsummen dekker også administrasjon/forarbeid i forbindelse med fotograferingen.
Restbeløpet betales 14 dager før bryllupet. Kommer dere i en situasjon der bryllupet må flyttes vil totalsummen endres til gjeldene priser ved endring.

Det er mulig å oppgradere valgt fotograferingsløsning frem til 1 måned før bryllupsdato. 
Dersom det i løpet av bryllupsdagen (ved heldagsfotografering) skulle oppstå forsinkelser i tidsskjemaet er det selvfølgelig mulig å be meg om å bli lengre. Prisen er da 1500 kr pr påbegynte halvtime. Timene blir etterfakturert.

Jeg er opptatt av å drive seriøst og skriver en avtale med alle mine brudepar. Ønsker dere å se gjennom denne? Ta kontakt, så sender jeg den selvfølgelig for gjennomlesning. 

Kjærestefotografering i forkant
I de fleste løsningene på bryllupsfotografering er det en kjærestefotografering med opp til 10 bildefiler inkludert. Kjærestefotograferingen er en tilleggstjeneste som det ikke taes ekstra betalt for. (Verdi 8000 kr) Den er valgfri og foregår i hovedsak i Sandefjord. Den må utføres før bryllupet. Jeg anbefaler senest 1 måned før. Eventuelt kjøretillegg avtales dersom det ønskes å gjøre denne fotograferingen et annet sted. Det kan være hvis dere har et helt spesielt sted dere ønsker å få tatt disse bildene. Jeg er ikke redd for å flytte på meg og fotograferer dere gjerne i soloppgang eller solnedgang. 

Velges det å ikke benytte seg av kjærestefotografering gies det ingen reduksjon i prisen. Benyttes dette tilbudet og bryllupet av en eller annen årsak avlyses vil det bli fakturert 8000 kr for denne fotograferingen. Dette kommer da i tillegg til bestillingssummen som ikke refunderes.

Leveringstid/Produkter
Behandlingen av bildene deres er en stor prosess og leveringstiden på de digitale filene er normalt opp til 12 uker i høysesong.  Bestiller dere produkter gjennom meg er normal leveringstid 4 uker fra bestilling. Det må påregnes 5-6 uker på noen typer album. Jeg bruker kun proffesjonelle faglabber til fremstilling av produkter så dere skal få et best mulig resultat. Alle produktene jeg selger kan sees i mitt studio.

Markedsføring
Markedsføring er en viktig del av en fotografs hverdag og jeg blir alltid glad når jeg kan få dele små glimt fra dagen slik at jeg får vist potensielle nye kunder hva jeg er god for. Dette er ikke er krav og det er selvfølgelig mulig å reservere seg mot bildebruk. Tillatelse fylles ut i egen rubrikk i avtalen. Jeg forbeholder meg likevel alltid retten til å bruke detaljbilder fra fotograferingen hvor personer ikke er gjenkjennelige. F.eks brudebukett, bordpynt o.l

Opphavsrett
Opphavsretten til bildene er alltid min. Dere får fri privat bruksrett ved filkjøp. Det vi si at dere kan lage bildeprodukter der måtte ønske og dele på egne sosiale medier, men det er ikke tillatt å dele bilder videre til blomsterforhandler, brudesalong, frisørsalong, selskapslokale, catering o.l for at de skal kunne bruke bildene vederlagsfritt i egen markedsføring. Dette skal alltid gå gjennom meg.

Sykdom
Jeg kan ikke bare ta en sykedag dersom det verker litt i halsen, nesa er tett eller hodet banker. Det skal enormt mye til for at jeg ikke kan møte opp til en bryllupsfotografering og det har heller pr. dags dato ikke skjedd (bank i bordet). Jeg har desverre aldri en 100% garanti for at ikke ulykker, naturkatastrofer, alvorlig sykdom o.l kan oppstå, men dersom det skulle skje vil jeg gjøre alt jeg kan for at enten jeg selv eller noen i mitt nettverk av fotografer kan gjennomføre fotograferingen. Jeg er medlem av Norges Fotografforbund og det å ha et godt nettverk av andre fotografer er gull verdt. Dette er også en trygghet for dere som brudepar.

 

Fotografi er lidenskapen min og jeg bryr meg om hver enkelt kunde og deres bilder.
Sammen kan vi skape magi!

Se utvalgte bryllupsbilder her
Jeg har en egen instagramkonto med kun bryllupsrelaterte bilder:
Bryllupsfotografelisabeth  OBS! Jeg er ikke aktiv på denne lengre, men har latt den ligge for at den fortsatt skal kunne brukes som galleri for interesserte. Ordinær instagramkonto er: fotografelisabethfigenschou 
Ønsker du å bli enda bedre kjent med meg kan du også sjekke ut min private profil:
elisabethfigenschou

Priser finner du her: Priser bryllupsfotografering

 

47 26 39 50 – fotograf@elisabethfoto.no

 

Minner for livet

 

Profesjonell portrett- og bryllupsfotograf