Nyttig informasjon

Bildestil
Jeg anbefaler alle som er på jakt etter bryllupsfotograf og sjekke ut litt forskjellige fotografer så dere kan finne en fotograf som har bilder og en fotograferingsstil som matcher det dere er ute etter. Har vi totalt forskjellig stil er jeg nok ikke den rette fotografen for dere. Det er enormt viktig at dere i utgangspunktet liker den bildestilen jeg har. Jeg er veldig glad i de nære og romantiske portrettene, men det er også veldig gøy å mikse det røffe og tøffe med romantikken. Detaljer også noe jeg vektlegger. Dette betyr likevel ikke at jeg er fremmed for deres ønsker og innspill. Det betyr alt for meg at dere skal bli fornøyd. Er det noe spesielt dere kunne tenke dere? Ta kontakt for en hyggelig prat. Jo mer jeg får vite om dere og bryllupet deres på forhånd jo lettere blir det for meg å forberede meg før fotograferingen.

Antall bilder
“Hvor mange bilder leveres det?” Det er kanskje det mest stilte spørsmålet jeg får. Det har jeg derimot ingen fasit på. Gjennomsnittet på f.eks en heldagsfotografering er rundt 4 – 500 bilder.  Det er mange ting som spiller inn på antallet. Hvilken løsning av bryllupsfotografering har dere valgt, har dere et stort eller lite bryllup, skal dere ha brudepiker/brudesven, er det mye detaljer, mange talere  osv og osv. Antallet bilder vil derfor variere fra bryllup til bryllup og jeg lover aldri noe eksakt antall. Velger dere en løsning der jeg kun tar portettene vil det naturlig nok være færre bilder enn om man velger løsinger der jeg er med dere større deler av dagen. Det jeg kan love dere at jeg alltid vil gjøre mitt beste for å gi dere et godt og variert utvalg bilder. Kvalitet over kvantitet! Velger dere løsningen hvor bildefiler er inkludert leverer jeg alle bildefilene ferdig behandlet i både farge, sort/hvitt og et sett med webfiler.

Sted for bryllup og vielse
Selv om jeg har studio i Sandefjord så fotograferer jeg bryllup i hele Norge. Det er bare ekstra gøy å fotografere andre steder enn min ‘base’. Eventuelt reisetillegg blir alltid avtalt på forhånd.

Skal du gifte deg i utlandet er selvfølgelig ikke det en hindring. Ofte kan det være en trygghet for dere som brudepar å ha med fotograf dere lett kan kommunisere med både før, under og etter bryllupsdagen. Dersom dere skal gifte dere i utlandet, ta kontakt for pristilbud. Jeg har blant annet fotografert i Hellas og Spania tidligere.

Bestilling av bryllupsfotografering
Vær tidlig ute med å bestille bryllupsfotograf for å være sikker på at den fotografen du ønsker er ledig på deres dato. De aller fleste booker meg allerede 1 år i forveien. Alle hevendelser er selvfølgelig helt uforpliktende. Enten det er via mail eller på telefon. Dersom dere skulle ønske å møte meg for dere bestemmer dere er det selvfølgelig bare hyggelig. Jeg har to krav før bestilling av bryllupsfotografering. Dere må like bildene mine og dere må like meg 😉

Jeg har en planleggingstime med alle mine brudepar. Da blir vi også bedre kjent. Bor dere ikke Vestfold kan vi ta denne timen på f.eks FaceTime. Det er alltid hyggelig at vi har sett hverandre før selve bryllupsdagen.

Været
Jeg kan desverre aldri garantere strålende sol, (det vil jeg helst ikke ha heller) men dere skal ikke trenge å bekymre dere for været. Jeg sørger alltid for å ha back-up løsninger dersom været ikke tillater den opprinnelige planen. Regn er uansett sjelden en hindring så lenge man er innstillt på det. Bildene kan likevel bli veldig romantiske og flotte. Det handler om å være kreativ og finne gode løsninger. Er det helt krise kan man i noen tilfelle bruke kirken, selskapslokalet eller andre steder under tak. Flotte bilder skal dere få uansett!

Mat og plassering under fotografering av festen.
Det er ingen forutsetning, men det er veldig hyggelig om dere inkluderer meg når det gjelder mat i de tilfellene jeg fotograferer over 6 timer. Det er heller ingen forventning at jeg skal ha forrett og dessert. Jeg sitter helst ved et bord et annet sted eller i et rom ved siden av dere. Jeg har en del utstyr med meg og er mye på bena for å fotografere alle øyeblikkene som oppstår og på denne måten forstyrrer jeg minst mulig.

Prisen
Gode bryllupsbilder hjelper deg å minnes den fantastiske bryllupsdagen deres livet ut. På en slik viktig dag skal dere være sikre på at bildene dere får i ettertid er slik dere ønsker og har drømt om. En bryllupsfotografering er ingen småjobb uansett hvilken av løsningene dere velger og prisen avhenger av hva slags fotografering dere har valgt. Prisene mine finner dere her. Alle vil selvfølgelig ha forskjellige budsjett og prioritere forskjellig. Likevel anbefaler jeg alltid å la en proffesjonell fotograf ta de offisielle bryllupsbildene. Er budsjettet stramt kan dere hos meg også ønske dere gavekort på bildeprodukter i bryllupsgave for eksempel. Jeg skreddersyr også pakkeløsninger for dere dersom det er aktuelt.

Betaling
Når dere har bestemt dere for at dere ønsker å bruke meg som deres fotograf og jeg er ledig på det aktuelle tidspunktet betaler dere inn en bestillingsum på 5000 kr. Denne sikrer at dagen er satt av til dere. Dette er en del av totalsummen og refunderes ikke ved en eventuell avbestilling. Restbeløpet betales 14 dager før bryllupet.  

Leveringstid/Produkter
Behandlingen av bildene deres er en stor prosess og leveringstiden på digitale filene er normalt opp til 10 uker i høysesong.  Bestiller dere produkter gjennom meg er normal leveringstid 4 uker fra bestilling. Det må påregnes 5-6 uker på noen typer album. Jeg bruker kun proffesjonelle faglabber til fremstilling av produkter så dere skal få et best mulig resultat. Alle produktene jeg selger kan sees i mitt studio.

Sykdom
Jeg kan ikke bare ta en sykedag dersom det verker litt i halsen, nesa er tett eller hodet banker. Det skal enormt mye til for at jeg ikke kan møte opp til en bryllupsfotografering og det har heller pr. dags dato ikke skjedd (bank i bordet). Man har desverre aldri en 100% garanti for at ikke ulykker, naturkatastrofer, alvorlig sykdom o.l kan oppstå, men dersom det skulle skje vil jeg gjøre alt jeg kan for at enten jeg selv eller noen i mitt nettverk av fotografer kan gjennomføre fotograferingen. Jeg er medlem av Norges Fotografforbund og det å ha et godt nettverk av andre fotografer er gull verdt. Dette er også en trygghet for dere som brudepar.

Fotografi er lidenskapen min og jeg bryr meg om hver enkelt kunde og deres bilder.
Sammen kan vi skape magi!

Se utvalgte bryllupsbilder her
Jeg har en egen instagramkonto med kun bryllupsrelaterte bilder:
Bryllupsfotografelisabeth
Ta også bare kontakt om dere vil se hele bryllupsserier.

 

47 26 39 50 – fotograf@elisabethfoto.no