Nyfødt

Nyfødtfotografering bestilles mens du fortsatt er gravid. Da er dere sikret time når babyen ankommer. Jeg skriver dere da inn med termindatoen. Når babyen er født sender dere meg en sms eller mail så vi får satt opp en dag til dere. Gi meg gjerne beskjed dagen etter fødsel. Fotograferingen må skje før babyen er 14 dager gammel. Helst mellom dag 5 og 10. Jeg fotograferer nyfødt tirsdager-fredager. Fotograferingen skjer i mitt studio i Moveien 90.

Babyen skal sove under fotograferingen og dere må regne med at hele prosessen tar opp til 3-4 timer. Alt foregår på den nyfødtes premisser. Det er ofte vanskelig å fotografere nyfødte babyer når de er våkne. Da er det mye bevegelser med både armer og ben. De kan heller ikke fokusere blikket sitt på meg og kamera, og det kan da bli mye skjeeling. Det er viktig å presisere at alle babyer er forskjellige og noen babyer sover tungt gjennom hele fotograferingen, mens andre er mer følsomme og bruker lengre tid på å sovne. Bruker babyen lang tid på å falle til ro, prøver jeg alltid å pakke babyen godt inn i kleder/tepper. Er blikket klart kan vi da mest sannsynlig få til noen bilder når babyen er våken. Er babyen helt rolig kan vi også kunne få til bilder uten innpakking. Bruk av rekvisitter gjøres kun dersom dette er helt trygt for babyen.

Antallet bilder som blir tatt varierer fra kunde til kunde på grunn av alt som er nevnt ovenfor. Gjennomsnittet ligger på ca 10-25 ferdige bilder. Dersom babyen plages av magevondt eller lignende kan det i noen tilfeller skje at babyen ikke får til å falle til ro i det hele tatt. I disse tilfellene avslutter vi og dere får komme tilbake en annen dag. Det tilkommer ingen ekstra kostnader dersom dette skjer.

Ønsker dere å ha med eldre søsken eller kjæledyr kan dere selvfølglig det. Søskentillegg er på 500 kr. Jeg anbefaler da alltid å starte med søskenbildene. Når vi er ferdige med disse er det da veldig fint at noen tar med seg søsken ut av studioet. Det er fryktelig kjedelig for eldre søsken å vente under resten av fotograferingen og det blir mindre ro for babyen. Dersom dere ikke bor i nærheten og søsken kan leveres i barnehage er det et lekeland kun et par minutter med bil unna studio. Dette har vært populært for flere.

Når det gjelder kjæledyr må dette opplyses om at dere ønsker å ha med ved bestilling av fotograferingen. Det vanligste er å ha med hund på denne type fotografering. Sikkerheten til barnet vil også her alltid komme først. I noen tilfeller kan det være en løsning å sette sammen to bilder til et. Jeg har selv hund og er godt vandt med å jobbe med dyr, men det er viktig å ha et åpent sinn når det gjelder å ta bilder av dyr og barn sammen. Jeg vil prioritere kvalitet over kvantitet.

Det kommer til å være varmt i studio, så kle dere lett og behagelig. Jeg abefaler også å ta med noe å spise til dere selv dersom det er behov for det. Dere foreldre må også gjerne være med på noen bilder. Ha da med et klesskift dere kan skifte til når disse bildene skal taes.

Jeg har et godt utvalg av tepper i mange farger og teksturer som kan benyttes som bakgrunner. Jeg har også kleder, bamser, kurver, kasser, hårbånd osv som kan brukes på bildene. Har dere noe spesielt dere ønsker å ha med på bildene er det bare å ta med dette. Det kan være egen bamse, noe hjemmestrikket eller andre personlige rekvistter.

Fotograferingen betales i studio på fotograferingsdagen. Prisen dere betaler er i første omgang for selve fotograferingen og inkluder visnings/bestillingstime. Da kommer dere tilbake til studio og får se bildene fra fotograferingen. Da går vi sammen gjennom bildene og jeg kan være behjelpelig med bildevalg og utforming. Jeg selger alt fra gavebilder til veggbilder, album, bildebokser osv. Ved bestilling av bildeprodukter betales 50% ved bestilling og resten når bildene hentes. Leveringstid er ca 4 uker.

Priser

Ordinær nyfødtfotografering – 1800kr
Nyfødtfotografering inkl. søsken – 2300 kr.

Prisene gjelder kun fotografering og inkluder en visning/bestillingstime. Bildeprodukter kommer utenom.

Mitt første år mini – 5500 kr.
Fotografering ved nyfødt, 4 mnd, 8 mnd og 1 år.
Inkluderer en collageramme med 4 bilder i 15×15 cm. 
Øvrige bildeprodukter kommer utenom.

Mitt første år stor – 10.500 kr
Fotografering når babyen er nyfødt og deretter 1 gang i måneden frem til og med 1 år. Inkluderer lekkert album med opp til 60 bilder. 
Alle som kjøper denne pakken får også 20% rabatt på utvalgte bildeprodukter.

Tillegg for søsken er 500 kr pr fotografering de skal være med på. Gjelder både “Mitt første år mini” og “Mitt første år stor”.

Timebestilling gjøres på fotograf@elisabethfoto.no eller 47 26 39 50

Minner for livet

 

Profesjonell portrett- og bryllupsfotograf